(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BOK
Potřebné ingredience
Plněný vepřový bok. 1,5kg vepřového boku kmín sůl voda náplň: tvrdé rohlíky cca 8ks muškátový oříšek sůl,pepř,majoránka,godhaj 20dkg,celé vajíčko, sádlo
Postup přípravy
Postup:
do vepřového boku si uděláme velkou kapsu pozor na proříznutí,osolíme a okmínujeme,potřeme sádlem a sádlo vložíme i vedle boku na pekáč.
Vytvoříme si nádivku(náplň),namočíme si tvrdé rohlíky do mléka,které pak vymačkáme aby znich mléko neteklo,osolíme,opepříme přidáme špetku muškátového oříšku,majoránky a 20dkg nakrájeného na kostičky godhaj,nakonec dáme celé vajíčko.
Vše pořádně promícháme a plníme tím vepřový bok.Po naplnění zašpejlujeme aby nám nádivka nevytekla.
Pokud nám nádivka zbude můžeme ji vložit vedle masa na pekáč.
Pečeme cca 75min na 180st Celsia.
Podáváme s bramborem a oblohou.
do vepřového boku si uděláme velkou kapsu pozor na proříznutí,osolíme a okmínujeme,potřeme sádlem a sádlo vložíme i vedle boku na pekáč.
Vytvoříme si nádivku(náplň),namočíme si tvrdé rohlíky do mléka,které pak vymačkáme aby znich mléko neteklo,osolíme,opepříme přidáme špetku muškátového oříšku,majoránky a 20dkg nakrájeného na kostičky godhaj,nakonec dáme celé vajíčko.
Vše pořádně promícháme a plníme tím vepřový bok.Po naplnění zašpejlujeme aby nám nádivka nevytekla.
Pokud nám nádivka zbude můžeme ji vložit vedle masa na pekáč.
Pečeme cca 75min na 180st Celsia.
Podáváme s bramborem a oblohou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
druna
(upraveno)
3. 12. 2012, 12:42
no mnam uz mi tecu slinky,urcite vyskusam
apasionata
(upraveno)
3. 12. 2012, 12:06
vypadá pěkně-nádivku bych ještě vylepšila petrželkou pro barvu a místo gothaje kousek uzeného nebo libovoučké slaniny.taky plněný bůček dělávám.